Ga naar hoofdinhoud

Mensen met (zwaar) overgewicht lijken meer vatbaar voor een epidemie/pandemie dan mensen met een gezond gewicht. Lichaamsvet, vooral buikvet, speelt een eigen rol. Daarnaast hebben mensen met obesitas vaak aandoeningen aan de luchtwegen en komen diabetes type 2 en hart- en vaatziekten vaker voor. Het kan er allemaal aan bijdragen dat mensen met overgewicht die het virus oplopen, zieker worden en moeilijker herstellen.

Mensen maken zich in deze tijden meer zorgen over hun gewicht. Mensen gaan hierdoor zelf actiever aan de slag met bewegen. Dit is op zich natuurlijk een goed teken. Dit moeten ze ook volhouden als er straks weer meer bewegingsruimte komt. Gezonde leefstijl is één van de pijlers waarop ingezet moet worden bij mensen met overgewicht. Daarnaast is professionele zorg heel belangrijk. Maar deze twee zaken kunnen mooi naast elkaar lopen. Daar waar de zorgprofessional 10 minuten per patiënt heeft, heeft de leefstijlcoach minimaal een half uur. Een mooie aanvulling dus! Er moet dus ingezet worden om een samenwerking tussen deze twee partijen. De leefstijlcoach hoort gewoon in de zorgketen als vanzelfsprekend. 

Wij als leefstijlcoach kunnen juist die stok achter de deur zijn voor deze cliënten. Daar waar de zorgprofessional de patiënt loslaat, zijn wij het vangnet. Maak daar gebruik van! Laat dat ook vanuit de zorgketen mogelijk gemaakt worden. Juist in deze tijd lijkt het zo belangrijk. Verveling, stress en onzekerheid zijn een broedplaats voor de kilo’s.

Waarom geloven wij dat inzetten op leefstijl wel een bijdrage kan leveren?

Een vitaal gevoel ontstaat niet alleen door een gezonde leefstijl. Maar ook door een duidelijk doel hebben in uw leven, fijne mensen om u heen en een positieve blik op de wereld. Met vitaliteit coaching komen al deze aspecten aan bod. Wij werken met de cliënt niet alleen aan de lichamelijke en geestelijke symptomen, maar juist ook aan de onderliggende oorzaken. Er vindt actieve begeleiding plaats op die dimensies die direct aandacht nodig hebben en begeleiding met een ‘onderhoudskarakter’ voor die dimensies die niet direct aandacht nodig hebben. Aandacht voor het geheel zorgt voor balans en langdurig effect. Dus nogmaals, wij als leefstijlcoach, kunnen zo’n mooie aanvulling zijn binnen het zorgtraject.

Kennismaken? Neem contact op.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top