Ga naar hoofdinhoud

Voedseltuin Rotterdam komt op voor een gezonde stad. Ze zijn vóór een duurzame stedelijke samenleving, met gezond voedsel voor iedereen. Zonder armoede en sociale uitsluiting. Met mensen die actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en hun omgeving.

De Voedseltuin biedt duurzaam geteelde seizoensgroenten aan Voedselbank Rotterdam. Daarnaast is het vooral een plek om elkaar te ontmoeten en iets te doen; van het produceren van voedsel, tot actief zijn in het groen tot het ontwikkelen van skills.

Vanaf 1 september 2011 is op een braakliggend terrein op de gedempte Keilehaven de 1e Voedseltuin aangelegd. Het is de bedoeling om het project uit te breiden en te laten groeien naar meer voedseltuinen voor meer voedselbanken. Daarnaast wil Stichting de Voedseltuin onderdeel zijn van duurzame ontwikkelingen in de regio Rotterdam. De tuin wordt een groene plek met een parkachtig karakter in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is, waardoor het legio mogelijkheden biedt als een verbindende factor tussen bedrijfsleven, ideële organisaties, buurtbewoners en natuurliefhebbers!

Missie

Voedseltuin Rotterdam komt op voor een gezonde stad.
Dat wil zeggen:
  • vóór een duurzame stedelijke samenleving met gezond voedsel voor iedereen,
  • zonder armoede en sociale uitsluiting,
  • met mensen die actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en hun omgeving.

Visie

Voedseltuin Rotterdam gaat er van uit dat iedere Rotterdammer beschikt over kansen en krachten om bij te dragen aan een gezonde stad. Gezonde voeding, voldoende beweging en je nuttig voelen zien wij als randvoorwaarden voor een gezonde economie en voor een gezonde en goed functionerende Rotterdamse samenleving.

Doelstelling

  • Het produceren van duurzaam geteelde seizoensgroenten voor de Voedselbank.
  • Het bieden van mogelijkheden aan minder zelfredzame Rotterdammers tot een gezonde dagbesteding en/of activering gericht op re-integratie in de maatschappij.
  • Het mobiliseren en stimuleren van Rotterdammers om een bijdrage te leveren aan een Gezonde Stad.
Back To Top