Ga naar hoofdinhoud

Rotterdammers met een veranderwens op gebied van gezonder en gelukkiger leven, kunnen terecht bij de coachingspraktijk van Buro Hurkmans & Houtman.  In onze praktijk, in Rotterdam – Centrum, kunt u terecht voor deelname aan het gezamenlijke leefstijlprogramma van de Beweegkuur GLI, Individuele leefstijl coaching of Integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching. Onze coaching stijl is gericht op ‘willen veranderen’ en gaat gepaard met een gezonde portie nuchterheid en humor.

Beweegkuur – GLI

De Beweegkuur is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).  Het is een landelijk bekend programma speciaal voor mensen met overgewicht. Wie te zwaar is, loopt veel risico om bepaalde ziekten te ontwikkelen zoals Diabetes type 2 hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, versnelde slijtage van gewrichten en slaapademhalingsproblemen. Met een GLI programma zoals dat van de Beweegkuur werkt u aan een combinatie van voeding, beweging en gedrag. Deelname is gratis, het wordt vergoed vanuit uw basisverzekering.

Wat kunt u verwachten:

 • Traject van 2 jaar dat bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten (8-10 deelnemers) en één-op-één gesprekken
 • Professionele begeleiding door een leefstijlcoach
 • Focus op uw eigen voedings- en bewegingspatroon
 • Aandacht voor herstelmomenten zoals slaap en ontspanning
 • Geen dieet, het gaat om een omslag maken in uw leven
 • Leren denken in kleine stapjes, zodat u haalbare doelen kunt stellen én deze weet te behalen.
 • Krijg moed en ervaar plezier door uw eigen (kleine) succeservaringen. Dit zorgt ervoor dat u écht veranderingen in uw leven kunt aanbrengen en dat u het vol blijft houden.

Let op:

 • Alleen met een doorverwijzing van uw (huis)arts of praktijkondersteuner wordt deelname aan de Beweegkuur vergoed door uw verzekeraar. Hij of zij checkt of u in aanmerking komt, dit is onder andere afhankelijk van uw gewicht en motivatie.
 • Het is daarom belangrijk dat u óók met hen contact opneemt en vraagt om een verwijsbrief voor leefstijl coaching bij Buro Hurkmans & Houtman.
 • Wilt u eerst meer weten? Bel of mail ons gerust!

Individuele leefstijl coaching

Komt u niet in aanmerking voor de Beweegkuur of heeft u geen zin in groepsbijeenkomsten? Wilt u wél graag aan de slag met uw leefstijl? Bijvoorbeeld omdat u te zwaar bent of juist wilt voorkomen dat u te zwaar wordt? U slaapt slecht of wil weer gaan sporten, maar weet niet hoe? Het maakt ons niet uit welke wens u heeft op gebied van gezond(er) leven, als u maar bereidt bent om aan uzelf te werken.

Speciaal voor u hebben we een all inclusive pakket waarmee u in korte tijd meer grip krijgt op uw gezondheid.

Wat kunt u verwachten:

 • Startgesprek waarin we samen uw veranderwens omzetten in een haalbaar doel
 • Uitgebreide analyse van uw voedings- en leefstijlpatroon
 • Advies op maat voor wat betreft voeding, beweging en ontspanning
 • Coaching op maat om te kunnen veranderen.

Prijzen:

Intake + 3 sessies: € 400,- incl btw
Intake + 6 sessies: € 700,- incl btw

Wilt u nog een stap verder? Kies dan voor integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching, waarbij u leert om zowel lichamelijk als geestelijk gezonde gewoontes eigen te maken.

Integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching

Voor iedereen die zichzelf lichamelijk én geestelijk gezonde gewoontes eigen wil maken, biedt Buro Hurkmans & Houtman integrale leestijl- en vitaliteitscoaching. Bij deze vorm van individuele coaching kijken we naar alle dingen waardoor u gezond en vitaal in het leven komt te staan. Er is aandacht voor optimale voeding, voldoende beweging en genoeg rust (net als bij leefstijl coaching). Daarnaast is er aandacht voor zinvol leven, ondersteunende relaties en positief denken. Want van een doel hebben in je leven, fijne vrienden en een zonnige kijk op de wereld krijg je evengoed energie.

Wat houdt het in:

 • Als leidraad hanteren wij het ‘integraal balansmodel’ dat bestaat uit verschillende aspecten:

 • Niet alleen werken aan de lichamelijk en geestelijke symptomen, maar juist ook aan de onderliggende oorzaken van uw disbalans
 • Actieve coaching op die aspecten die direct aandacht nodig hebben en begeleiding met een ‘onderhoudskarakter’ voor de kwesties die niet direct aandacht nodig hebben
 • Aandacht voor het geheel zorgt voor balans en langdurig effect
 • Voorwaarde voor een succesvol coachtraject is dat u voldoende pro-actief bent en dat u bereid bent om zelf de touwtjes in handen te nemen.

Wat kunt u verwachten:

Start met een uitgebreid intakegesprek van 1,5 uur in onze praktijk
Gevolgd door een reeks van contactmomenten per jaar
De duur, frequentie en vorm van de vervolggesprekken worden in overleg bepaald.

Prijzen:
Coach gesprek particulieren:  € 96,- (incl. 21% btw) per uur
Coach gesprek bedrijven:  € 135,- (excl. 21% btw) per uur
Een voordelige strippenkaart behoort tot de mogelijkheden

N.B. Deze tarieven gelden per 1 januari 2020. Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren worden afgezegd. Bij afzegging binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd.

Deze vorm van integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching wordt niet vergoed vanuit de verzekering. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om dit medewerkers aan te bieden in de vorm van een traject.

Back To Top